Skip to content

Over Ons

Onze Missie

Serviceclub Kiwanis Dendermonde Beyaert vzw werd in 1983 opgericht en maakt deel uit van de in 1915 gestichte wereldwijde vrijwilligersorganisatie Kiwanis die momenteel  meer dan 600.000 leden telt, verspreid over 80 landen. 

In België zijn ruim 4.200 leden aangesloten, verdeeld over niet minder dan 190 clubs. 

De naam Kiwanis komt van een uitdrukking in het ‘American Indian’ (stam Ochipew), ‘Nun Kee-wanis’, wat wil zeggen ‘we onderhandelen’ of ‘we delen graag onze bekwaamheden’. 

Kiwanis wil  bouwen aan een betere wereld, met vriendschap en verdraagzaamheid als voornaamste kenmerken en die vooral gericht is op jongeren die de toekomst van onze wereld vormen. 

Sinds 2005 hanteert Kiwanis over de hele wereld de slogan “Serving the Children of the World”.

1915
Opgericht in
0
Leden wereldwijd
0
Belgische leden
0
Belgische clubs

Kiwanis Club Dendermonde Beyaert vzw

Dendermonde Beyaert is een van de meest bloeiende Kiwanisclubs in de provincie Oost-Vlaanderen en telt momenteel 25 leden: meestal bedrijfsleiders, zelfstandigen of personen die een belangrijke of leidinggevende functie uitoefenen in de maatschappij (of dit hebben gedaan). 

Zij zetten zich belangloos in om samen te bouwen aan een betere samenleving met een focus op het welzijn van en de ontwikkelingskansen voor jongeren. 

De leden vergaderen tweemaal per maand in hun clublokaal ‘De Snuiver’ in Denderbelle maar doen veel meer dan netwerken en samen dineren: de leden maken ieder deel uit van een specifieke Commissie. 

De meest in het oog springende commissies zijn de Feestcommissie die instaat voor de organisatie van de activiteiten die geld moeten verzamelen en de Sociale Commissie die zich kritisch buigt over iedere vraag tot steun. De uiteindelijke beslissingen worden steeds genomen door de voltallige vergadering. 

Naast de eigen events, zoals de Ontbijtmanden-actie en de jaarlijkse Paashappening, neemt de club ook deel aan bestaande initiatieven zoals de Kerst-Walking en Special Olympics Belgium.

Kiwanis Dendermonde Beyaert is peter van twee andere clubs in de regio: Kiwanis Temse Friendly Connection en Kiwanis Dendermonde Aya Ladies.

Sociale doelen

Ieder jaar organiseert de club tal van activiteiten om verschillende projecten, waarvan ruim tweederde in de regio zelf, te kunnen steunen. 
De selectie van de projecten gebeurt door de Sociale Commissie en steunt  vooral de vzw’s die werken voor een verbetering van het welzijn en de kansen van kinderen en jongeren. De club vraagt wel om transparantie in bestuur en financiën bij de gesteunde projecten en om feedback over de bestede gelden. 

Er wordt vooral gestreefd naar een lange termijn-relatie met de vzw’s zodat deze een degelijke werking kunnen uitbouwen en behouden. Het wekt dan ook geen verbazing dat vele van de projecten reeds vele jaren door Kiwanis Dendermonde gesteund worden: Asha Hope, Bellenbos, G-voetbal Lebbeke, Knoest, de Orde der Stalhouders, Samenvloeiing, de Tondeldoos, Vergeet de Kinderen Niet, Witte Raven. 

In de voorbije 35 jaren haalden we al meer dan € 800.000 op voor tientallen goede doelen.

Bestuur 2023-2024

DSC_8706

Bart Van Baeveghem

Voorzitter
DSC_8687

Jan Van Vooren

Secretaris
DSC_8733

Tony Deruyter

Penningmeester
DSC_8691

Octave Tecqmenne

Voorzitter Elect
DSC_8689

Geert Blancquaert

Immediate Past Voorzitter

Ook vrijwilliger worden?